۳۱ شهریور ۱۳۹۴

پروژه بهار

طراحی منزل مسکونی

شرکت اریکه سازان توس

معماران: نسرین شرفه – ترانه بحرآبادی

موقعیت : مشهد – بلوار سجاد – بهار 18

متراژ سایت : 500 متر مربع

عموم ساختمان های مسکونی که در سطح شهر های ایران می توان دید با طراحی نمایی یکنواخت و فاقد شخصیتی ویژه هستند. این نماها هیچگونه ارتباطی با طراحی فضای داخلی نداشته و از آن نه تاثیری می گیرند و نه تاثیری می پذیرند. این یکنواختی در سطح فضای یک محله موجب حس کسالت و دلزدگی می شود ، که در اینجا معماران ما تلاش کرده اند تا این فضای یکنواخت را به فضایی پویا تبدیل کنند، به گفته طراحان پروژه ایجاد نمایی پویا از اولویت‌های ما در این پروژه بوده است ایجاد نمایی چند بعدی و گریز از شکل های متعارف در جهت احترام گذاشتن به کالبد شهری ، ما را بر آن داشت تا با استفاده از ابزار و معماری زمان خود در پی پاسخ بر آییم.

ایجاد شکست ها در نما و همچنین پر و خالی کردن نما با ایجاد تراس ها به طوری که تراس در دل نما به صورتی باشد ک همانند یک عنصر اضافی بیرون زدگی نداشته باشد و در دل مجموعه طوری قرار بگیرد که باعث ایجاد کنتراست زیبای نور و سایه شود و همچنین ایجاد پنجره های نسبتا بزرگ به منظور بهره گیری بیشتر از نور خورشید از ایده های طراحان ما بوده است.در پیش ورودی با توجه به قوانین شهرداری منطقه ساختمان می بایستی 4 متر عقب نشینی می داشت که این فضا با طراحی پلکانی به طرف ورودی و نورپردازی از کف و طراحی فضای سبز باعث دعوت کنندگی بهتر ورودی بنا شده است

این ساختمان در 5 طبقه بالای همکف به صورت 2 واحد شمالی و جنوبی طراحی شده که طبقه 1- برای جانمایی پارکینگ در نظر گرفته شده است. از امتیازات این آپارتمان وجود نورگیرهای متعدد در دل مجموعه می باشد که نور لازم فضاهای میانی را علاوه بر پنجره های نسبتا بزرگ در جبه شمالی و جنوبی تامین می کند. و همچنین تفکیک فضای نشیمن خصوصی و پذیرایی در پلان ها از دیگر امتیازات این آپارتمان می باشد. در مورد طراحی دکوراسیون داخلی از آینه که نمادی از روشنی می باشد که باعث انعکاس بیشتر نور در فضای داخلی می شود به صورت خاص استفاده شده . شکست های سقف همراه با مسیر نورشان تا روی دیوارها کشیده شده اند که فضا را پویاتر کرده که این امر باعث شده کمتر مانند منازل روتین در حال به نظر برسد. استفاده از رنگ های نسبتا گرم در انتخاب رنگ دیوارها – کف – و کابینت ها همراه با نورپردازی باعث شده که فضا دلپذیرتر به نظر برسد.